Регистрация

Филе от треска с моцарела и босилек

Филе от треска с моцарела и босилек
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1195

Риба на тиган с билки и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от треска или бяла риба от вид по избор (тегло в размразено състояние)
  • 4 скилидки чесън
  • 4 стръка пресен лук
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. соев сос
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чили сос по желание
  • листата на 2-4 стръка босилек
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • 1 топка моцарела

Начин на приготвяне:

1. Филето риба нарежете на едри парчета, а можете да оставите дори и цяло. Пресния лук наситнете, листата на босилека измийте. Ако ще слагате люто чушле, нарежете го на шайби. На тънки слайсове нарежете моцарелата.

2. Рибното филе прехвърлете в купа, овкусете със сол, пипер, соев сос, чили сос и намачкания чесън. Разбъркайте и оставете настрана.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете пресния лук на умерен огън за 2 минути в него. Добавете рибните парчета и гответе 2 минути, след това обърнете, залейте с отцедилия се сос от мариноването на рибата и намалете огъня на умерен към слаб.

4. Пуснете резените люти чушлета, листата босилек и отгоре подредете шайбите моцарела. Сложете капак и оставете да се готви 5-7 минути - зависи от вида риба и дебелината на филето.

5. Прехвърлете в индивидуални порции и по желание поднесете с пресни зеленчуци и гарнитура по избор. Гарнитурата и рибата можете да залеете със соса от готвенето, останал в тигана.

 

Източник: YouTube/SpiceShhh

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта