Филе от лаврак на фурна
Печена риба с коричка от трохи.
Бон Апети
Излъчен на 31.06.2018
Вкусен лаврак с ароматни трохи готвят Лора и Стоян, като правят печена риба в хрупкава коричка, която ухае на чесън и мащерка. За да се получи наистина вкусно е добре да си купите цял лаврак и да го филетирате у дома си, защото замразените филета лаврак са с добавена вода, която прави месото кашкаво и разпадливо.
Рибата се реже на филета, кожата се отстранява и по желание се запазва за бульон. Костите се вадят с пинсета, а оставащото филе се намазва със зехтин и се овкусява със сол и пипер. Парчетата риба се подреждат в тава. Върху тях се разпределя смес от смлени заедно в чопър хляб, колбас чоризо, чесън, пармезан, зехтин, лимонов сок, магданоз и мащерка. Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 8-10 минути. След това се сервира с резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ