Спагети с печен свински котлет
Запържен до златно свински котлет, удобно разположен сред паста и благоуханен сос.
Необходими продукти:
- шепа спагети или паста, каквато предпочитате
- настъргано сирене чедар
- олио за пържене
За соса:
- микс италиански подправки (главно риган, босилек, мащерка и магданоз)
- 1 голяма глава лук, нарязан ситно
- 2 скилидки чесън, пресован
- едро смлян черен пипер и сол
- Ако използвате бутилиран доматен сос, използвайте любимия си сос с описаните тук подправки. Ако ще правите доматен сос сами, смесете задушени нарязани на кубчета домати с доматено пюре, мъничко червено вино или шери и всички описани подправки, плюс дафинов лист.
За свинския котлет:
- 1 свинска котлет, леко начукан
- 1 ч. ч. брашно
- 4 с. л. микс подправки (сол, червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, магданоз, риган, чесън на прах)
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите или пастата.
2. Разделете подправките, солта и пипера, на две и намажете щедро свинския котлет. Смесете остатъка от подправките с брашното и оваляйте в него свинския котлет. Запържете в тиган до златисто.
3. Пригответе доматения сос на слаб огън и добавете спагетите. Гледайте соса да е повечко, за да са покрити спагетите, а не сухи. Прехвърлете спагетите и соса в йенска тенджера. Нарежете свинския котлет и наредете хапките върху спагетите.
4. Настържете обилно сирене чедар и запечете набързо докато се поразтопи и придобие златист цвят. Хубаво покрийте ястието с пласт настърган кашкавал, иначе при запичането спагетите ще станат твърди и хрупкави. Запечете на 210 С за 5-10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ