Спагети с панчета и пиле
Печено пиле, бекон и сирене с подправки овкусяват макароните.
Необходими продукти:
- 170 г панчета или бекон, нарязани на кубчета
- 340 г (сухо тегло) макарони пене
- 1 ½ ч. ч. печени червени чушки (от буркан)
- 200 г топено сирене Alouette с чесън и билки или сушени домати и босилек
- 500 г печено пиле, нарязано на ивички
- ¾ ч. ч. орехи, печени и едро нарязани
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете панчетата на средно силен котлон докато стане хрупкава, отцедете върху салфетка и оставете настрана. Излейте излишната мазнина от тигана, но не го почиствайте.
2. Сварете макароните „ал денте” според инструкциите и ги отцедете.
3. Пюрирайте чушките с пасатор и ги прехвърлете в тигана заедно с топеното сирене и пилешкото месо.
4. Затоплете на средно силен котлон, при постоянно разбъркване, докато продуктите се смесят добре и се затоплят.
5. Добавете сварените макарони в тигана с пилето и соса. Разбъркайте, за да се овкусят със соса и добавете панчетата.
6. Сервирайте макароните наръсени с печени орехи.
Бележка: Запечете орехите като ги наредите в тавичка и ги сложите във фурната на 180 С за 9-11 минути докато усетите аромата им и те добият леко златист цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ