Регистрация

Спагети с панчета и пиле

Спагети с панчета и пиле
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3468

Печено пиле, бекон и сирене с подправки овкусяват макароните. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г панчета или бекон, нарязани на кубчета
  • 340 г (сухо тегло) макарони пене
  • 1 ½ ч. ч. печени червени чушки (от буркан)
  • 200 г топено сирене Alouette с чесън и билки или сушени домати и босилек
  • 500 г печено пиле, нарязано на ивички
  • ¾ ч. ч. орехи, печени и едро нарязани

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган запържете панчетата на средно силен котлон докато стане хрупкава, отцедете върху салфетка и оставете настрана. Излейте излишната мазнина от тигана, но не го почиствайте.

2. Сварете макароните „ал денте” според инструкциите и ги отцедете.

3. Пюрирайте чушките с пасатор и ги прехвърлете в тигана заедно с топеното сирене и пилешкото месо.

4. Затоплете на средно силен котлон, при постоянно разбъркване, докато продуктите се смесят добре и се затоплят.

5. Добавете сварените макарони в тигана с пилето и соса. Разбъркайте, за да се овкусят със соса и добавете панчетата.

6. Сервирайте макароните наръсени с печени орехи.

Бележка: Запечете орехите като ги наредите в тавичка и ги сложите във фурната на 180 С за 9-11 минути докато усетите аромата им и те добият леко златист цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта