Сочни панирани домашни кюфтенца
Кюфтета с месо, картофи и лук на тиган.
Необходими продукти:
- 500 грама свинско или телешко месо
- 300 грама сланина или много мазен бекон
- 2 картофа
- 1 яйце
- 2 филии хляб
- 100 мл прясно мляко
- 3 глави лук
- 150 грама брашно
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото и сланината (бекона) на кубчета. Направете същото с обелените картофи и лука.
2. Пуснете ги заедно в чопър или месомелачка, за да се получи кайма.
3. Накиснете хляба в млякото за 10-15 миин.
4. Смесете каймата с натрошения киснат хляб, суровото яйце, сол и пипер на вкус.
5. Сгорещете мазнината.
6. С ръце оформяйте кюфтенца, овъргалвайте ги в брашно и пържете от всички страни до готовност.
7. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишното олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ