Сос с печен артишок
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 3234
Артишок с моцарела и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 консерва артишок, отцеден
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- ¼ ч.ч. майонеза
- ¼ ч.ч. заквасена сметана
- ¼ ч.ч. пармезан
- 1 (250 г) пакет моцарела, разделена на две
- ½ ч.л. риган
- около ¼ ч.л. сушен босилек или 6 листа пресен босилек
- сол и пипер
- нарязан магданоз (за украса) (по желание)
- 1 франзела
Начин на приготвяне:
1. Пюрирайте артишока, лука и чесъна в кухненски робот до гладкост (ако предпочитате, може да оставите и по-едри парченца).
2. В средна купа или направо в съда, в който ще печете, смесете останалите необходими продукти, без магданоза и хляба, като заделите половината моцарела.
3. Поръсете с останалото сирене и с нарязан магданоз.
4. Печете на 200ºС за 20 мин. или докато започне да покафенява.
5. Поднесете с филийки франзела.
Най-важните съставки
артишок, босилек, заквасена сметана, лук, магданоз, майонеза, моцарела, пармезан, риган, сол и пипер, франзела, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ