Регистрация

Сос за паста с грах и сметана

Сос за паста с грах и сметана
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1641

Бешамел с грах и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава лук (или 2 малки)
  • 300 мл вода
  • 2 ч.ч. зелен грах
  • 30 г масло
  • 1 с.л. брашно
  • 120 мл течна готварска сметана
  • сол, пипер и индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Лука залейте с водата, добавете 1/2 ч.л. сол, кипнете и варете 3-4 минути. Добавете грахта и варете до готовност. Ако използвате грах от консерва, ще са ви нужни само няколко минути.

2. На умерен огън в касерола разтопете маслото. Добавете сол, пипер и индийско орехче. Изсипете брашното и бъркайте докато бучките се разпаднат, а сместа започне леко да покафенява. Постепенно наливайте сметаната и бъркайте докато се получи гладка смес. В нея добавете половината от водата от варенето на зеленчуците.

3. Щом сместа леко се сгъсти, добавете и варените лук и грах, отцедени от водата. Намачкайте с вилица, ако искате пюрето да е едро или пюрирайте с пасатор за кадифена гладка смес. И в двата варианта има чар.

4. Поднесете като заливка за паста, която можете да обогатите с добавката на пресен босилек. Можете да използвате и като сос за хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта