Регистрация

Солянка - руска супа с няколко вида колбас

Солянка - руска супа с няколко вида колбас
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1535

Сладко-кисела супа със салам, кисели краставички и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 4 кисели краставички
  • 150 г желирано телешко (език или варено месо - вакуумирана опаковка)
  • 80 г салам тип шпеков
  • 3-4 слайса шунка
  • 1 кренвирш
  • 3-4 слайса бекон
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 2 л бульон
  • 1-2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 1,5 с.л. захар
  • 1,5 с.л. каперси
  • маслини (около 150 грама)
  • лимон, сметана и магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, моркова и киселите краставички.

2. Нарежете на хапчици всички видове колбаси и месо.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо само лука, после добавете моркова, а след 3-4 минути и киселите краставички. След още 4 минути добавете доматената паста и залейте със 150 мл топъл бульон. Разбъркайте и прехвърлете в тенджера.

4. Добавете захарта и колбасите. Изчакайте да кипнат, налейте още 250 мл бульон и варете под капак 10 минути.

5. Добавете наситнения чесън, каперсите и маслините. Налейте и останалия бульон, овкусете със сол и пипер и гответе още 10 минути вече без капак.

6. Поднесете с резени лимон, лъжичка заквасена сметана и поръска от наситнен пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта