Регистрация

Солянка с риба и кисели краставички

Солянка с риба и кисели краставички
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3501

Рибена супа с пъстърва, маслена запръжка и микс от зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 грама пъстърва
  • 4 кисели краставички
  • черни маслини без костилки
  • 1/2 глава лук - наситнен
  • каперси
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. масло
  • резени лимон
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус
  • сушени зеленчуци по желание
  • пресни билки за гарниране при поднасяне по желание (магданоз, копър, босилек и др.)

Начин на приготвяне:

1. Сварете рибата до готовност, извадете я от бульона (него запазете) да се охлади, след това отстранете кожата и костите и я нарежете на лентички.

2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в маслото до омекване. Добавете доматеното пюре и пържете още минута.

3. Почистете краставичките от семената и кората, нарежете ги на кубчета и ги сипете в рибения бульон, който трябва да е около 1,8 литра. Ако е по-малко - добавете вода. Нека се варят 10 минути.

4. Върнете рибните хапки в бульона, изсипете запръжката, добавете маслините, каперсите, зеленчуците и подправките и варете на слаб огън още 10 минути.

5. Оставете супата да се охлади за 15 минути и сервирайте като гарнирате с пресни билки, заквасена сметана и резени лимон.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта