Регистрация

Солсбъри стек с лучена супа по френски

Солсбъри стек с лучена супа по френски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2764

Телешки бургери със супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За два големи бургера:

  • 500 г телешка кайма
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 средна глава лук
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • шепа нарязан магданоз
  • шепа настърган пармезан
  • сол и пипер на вкус
  • сос Уорчестършир (на вкус)
  • шепа италианска галета
  • 1 яйце

За лучената супа:

  • глава лук
  • чесън
  • доматено пюре
  • брашно
  • телешки/пилешки бульон
  • мащерка
  • магданоз
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за бургерите. Изпържете кюфтенцата и заделете, когато покафенеят от двете страни.

2. В същия съд (без да го почиствате), карамелизирайте 2 средно големи глави лук, нарязани на жулиени. Поръсете лука с 1 ч.л. захар. Оставете да покафенее за около 5 мин. Прибавете 1 скилидка счукан чесън и 1 ч.л. доматено пюре. Поръсете с 1 ч.л. брашно и оставете да се сготви за няколко минути. Налейте 2 ч.ч. + 1/4 ч.ч. телешки или пилешки бульон. Прибавете сол и пипер на вкус. Прибавете 1/2 ч.л. сушена мащерка. Поръсете с нарязан пресен магданоз и шепа настърган пармезан.

3. Можете да сервирате бургерите върху препечена филийка със сирене (франзела или багета, намазана с масло и препечена с пармезан и швейцарско сирене отгоре) и поляти с пълен черпак супа. Но можете да поднесете и върху ориз, като за тази цел ще трябва да направите супата-сос по-гъста, като към края прибавите малко разредено с вода царевично нишесте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта