Солен пай с бекон и кашкавал
Пай с гъби, кашкавал и бекон.
Необходими продукти:
- 150 г масло
- 350 г брашно
- 200 г гъби
- 2 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 200 г бекон
- сол и пипер на вкус
- 200 г кашкавал
- 1 яйчен жълтък
- връзка копър
Начин на приготвяне:
1. 100 г от маслото смесете с 250 г от брашното и претрийте на трохи. Добавете яйчения жълтък и замесете тесто. При нужда добавете вода за хомогенизиране или брашно, ако стане прекалено меко. На финала добавете наситнен копър, оформете на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
2. През това време претрийте в купа останалото масло с останалото брашно. Трябва да станат едри трохи, а не тесто. Приберете и тях в хладиника.
3. И тъй като имате още малко време, не го губете в чакане, а почистете гъбите и ги нарежете на малки кубчета, бекона нарежете на ленти, 2/3 от кашкавала - на плочки, а лука и останалия копър - наситнете.
4. Извадете тестото от хладиника, разточете го и го разпределете по дъното и стените на формичка за пайове. Запечете за 10 минути на 200 градуса.
5. През това време сгорещете олиото в тиган, запържете лука и добавете гъбите. Гответе докато водата им изври. Добавете копър, сол, пипер и намачкания чесън.
6. Разпределете гъбената плънка върху основата на пая, отгоре наредете ленти бекон и ленти кашкавал. На финала натрошете маслените трохи. Запечете за още 15 минути.
7. След изваждане поръсете с останалия кашкавал, като предварително го рендосате, както и с наситнен пресен копър. Това е идеално мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ