Регистрация

Солен пай с бекон и кашкавал

Солен пай с бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1491

Пай с гъби, кашкавал и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г масло
  • 350 г брашно
  • 200 г гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 200 г бекон
  • сол и пипер на вкус
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйчен жълтък
  • връзка копър

Начин на приготвяне:

1. 100 г от маслото смесете с 250 г от брашното и претрийте на трохи. Добавете яйчения жълтък и замесете тесто. При нужда добавете вода за хомогенизиране или брашно, ако стане прекалено меко. На финала добавете наситнен копър, оформете на топка, увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за 30 минути.

2. През това време претрийте в купа останалото масло с останалото брашно. Трябва да станат едри трохи, а не тесто. Приберете и тях в хладиника.

3. И тъй като имате още малко време, не го губете в чакане, а почистете гъбите и ги нарежете на малки кубчета, бекона нарежете на ленти, 2/3 от кашкавала - на плочки, а лука и останалия копър - наситнете.

4. Извадете тестото от хладиника, разточете го и го разпределете по дъното и стените на формичка за пайове. Запечете за 10 минути на 200 градуса.

5. През това време сгорещете олиото в тиган, запържете лука и добавете гъбите. Гответе докато водата им изври. Добавете копър, сол, пипер и намачкания чесън.

6. Разпределете гъбената плънка върху основата на пая, отгоре наредете ленти бекон и ленти кашкавал. На финала натрошете маслените трохи. Запечете за още 15 минути.

7. След изваждане поръсете с останалия кашкавал, като предварително го рендосате, както и с наситнен пресен копър. Това е идеално мезе.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта