Соленки със сирене и лук
Хлебчета с лучена плънка и въздушна текстура.
Бон Апети
Излъчен на 05.01.2017
Питки без месене с въздушна сърцевина от сирене котидж, маслена текстура и парченца пресен лук правят Лора и Стоян, като следват рецепта за английски хляб скоунс. Това е питка с бакпулвер, масло и добавки, която ухае на подправки и се използва като бърза закуска на Острова. В българския случай освен закуска, соленките могат да бъдат и идеално предястие или мезенце.
Първо сиренето котидж се пюрира с малко прясно мляко, за да се елиминират традиционните в състава му бучки. Ако се притеснявате да работите с модерен продукт като котидж, можете да го замените с обезсолена извара и малко да увеличите количеството на млякото. Сместа, която ще стане на финала, е почти същата.
В друга купа се смесва брашното с бакпулвера, черния пипер, щипка сол и маслото на стайна температура. Добавя се и сиренената смес и се оформя тесто, което НЕ се меси. Просто се прави на диск и се прибира в хладилника за 15-тина минути. След това се разточва без месене върху набрашнен плот на не много тънка кора. Изрязват се кръгове с чаша или ринг и се подреждат с отстояние в тава за печене. Готвят се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 12 минути.
А от фурната излизат пухкави многопластови лучени хлебчета с ронлива апетитна коричка и маслена сърцевина. Кой би могъл да им устои, особено докато са топли?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ