Регистрация

Солени кифлички със сирене и сусам



Солени кифлички със сирене и сусам
Средно   |   Порции 26 кифлички   |   Видяна: 4007

Домашна кифла със сирене и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.01.2017

Правим си домашни кифлички, които са страхотно предложение за семейна закуска през почивните дни или меки хлебчета, които да си сложим в чантата, отивайки на планина, работа или училище. Тестото замесваме с мляко, суха мая, бяло брашно и белтъци, а плънката правим една идея по-елегантна от пълнежа на бабините кифли. В натрошеното сирене се добавя масло, мащерка и лимонова кора, които правят солените кроасанчета особено ароматни и апетитни. След като тестот втаса, го порцираме и навиваме със сиренената смес. Остава да намажем с разбитите жълтъци на яйцата, да поръсим със сусам, ким или друга подправка по избор и да запечем до готовност. Едва ли ще успеете да си запазите кифлички за по-късно, ако извадите тавата с топли, меки и благоуханни хлебчета на трапезата пред цялото семейство.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта