Солени кексчета с извара и зеленчуци
Солени мъфини с кашкавал, извара, чушки, лук и гъби.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 ч.л. сол
- 300 г извара
- 1-2 сладки червени чушки
- 150 г (грамажът е приблизителен) пресни печурки
- 50 г пресен лук
- 150 г кашкавал
- 1 ч.л. сух босилек или суха мащерка
- 130 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- олио за намасляване на формичките
Начин на приготвяне:
1. Яйцата разбийте в голяма купа със солта.
2. Добавете нарязаните на ситно чушки, 80 г от рендосания кашкавал, наситнения пресен лук и наситнените гъби. Изсипете изварата и босилека или мащерката и разбъркайте.
3. Поръсете брашното и бакпулвера и размешайте финално. Не се притеснявайте, че сместа е твърде гъста.
4. Намажете с олио формички за мъфини и разпределете сместа на 2/3 в тях - нека остане място, защото кексчетата ще се издуят. Отгоре поръсете с останалия рендосан кашкавал.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Направете тест с клечка за зъби и извадете, ако са готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ