Солени бухти с парченца месо
Пържени тестени хапки с кайма без месене.
Необходими продукти:
- 250 мл вода
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. суха мая
- 250 г брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- листата на връзка копър
- 2 с.л. олио
- 150 г кайма
- сол и пипер на вкус
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Водтата е най-добре да бъде с телесна температура или малко по-висока от телесната. Сипете я в купа. Добавете захарта и маята и разбъркайте.
2. Пресейте отгоре брашното и добавете солта. Размешайте отново. Сипете зехтина, разбъркайте и оставете настрана за 25-30 минути като покритете със стреч фолио. Добре е да втасва в топло помещение.
3. През това време направете останалите продукти. Наситнете лука и листата на копъра.
4. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и изсипете лука. Пържете 2 минути и добавете каймата. Рохкайте докато стане на трохи. Овкусете със сол и пипер. Оставете да се поготви още няколко минути и махнете от котлона, за да се охлади.
5. Изсипете копъровите листа и запръжката в тестото и разбъркайте. Не е необходимо това тесто въобще да докосвате с ръце. Първо месете с вилица, акогато започне да лепне прекалено, използвайте намазана с олио лъжица. Разбъркайте хубаво тестото.
6. Зачистете си тигана от запръжката с домакинска хартия и сипете в него олио колкото да покрие дъното. Сгорещете на средна степен.
7. Намажете с олио 2 супени лъжици. Гребвайте с едната от тестото, а с другата си помагайте, за да изсипете в мазнината. С обратното леко заравнявайте, за да не станат бухтите твърде бухкави. Пържете за по около три минути от страна.
8. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка. След 2 минути прехвърляйте в друга чиния. Пържете по няколко бухти на един път.
9. Поднесете за бързо прихапване или си сервирайте с майонезен сос и хапвайте бавно и насладително. Можете да приберете в кутия за прихапване през деня.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ