Регистрация

Солени бонбони с маслини и сирене



Солени бонбони с маслини и сирене
Лесно   |   Порции 50-60 бонбона   |   Видяна: 2845

Хапки от увити маслини в смес от сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.04.2017

Правим вкусни и лесни хапки със сирене и маслини, които са трахотно мезе за вино или пък елегантен ордьовър, чието приготвяне не отнема много време. Тези бонбони приличат на познатите Рафаело, но са в солен вариант и могат да изненадат приготвилия се за сладост език. Маслините, които слагате в сърцевината им са изцяло според вкуса - можете да заложите на черни, зелени или каламата, да миксирате и трите вида. Единственото изискване за маслините е да са без костилка, за да не отлети някой зъб по време на насладата.

В купа се рендосва бяло сирене и се смесва с крем сирене. Получава се гъста кремообразна текстура. Маслините се подсушават, шамфъстъка или други ядки, които сте избрали, се накълцват, а зеления лук или свежите подправки се наситняват. Следва същинската направа на бонбоните. С ръка се гребва от сиренената смес и в нея се увива по една цяла маслина. После се овалва в ядки и подправки и е готова за сервиране. По желание можете да пробиете хапките с коктейлни клечки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта