Солени бонбони с маслини и сирене
Хапки от увити маслини в смес от сирена.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2017
Правим вкусни и лесни хапки със сирене и маслини, които са трахотно мезе за вино или пък елегантен ордьовър, чието приготвяне не отнема много време. Тези бонбони приличат на познатите Рафаело, но са в солен вариант и могат да изненадат приготвилия се за сладост език. Маслините, които слагате в сърцевината им са изцяло според вкуса - можете да заложите на черни, зелени или каламата, да миксирате и трите вида. Единственото изискване за маслините е да са без костилка, за да не отлети някой зъб по време на насладата.
В купа се рендосва бяло сирене и се смесва с крем сирене. Получава се гъста кремообразна текстура. Маслините се подсушават, шамфъстъка или други ядки, които сте избрали, се накълцват, а зеления лук или свежите подправки се наситняват. Следва същинската направа на бонбоните. С ръка се гребва от сиренената смес и в нея се увива по една цяла маслина. После се овалва в ядки и подправки и е готова за сервиране. По желание можете да пробиете хапките с коктейлни клечки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ