Регистрация

Солена торта с аспержи

Солена торта с аспержи
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2916

Пай с аспержи и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 грама пшенично брашно
  • 50 грама пълнозърнесто брашно
  • 100 грама масло
  • щипка сол
  • 3-4 супени лъжици вода

За плънката:

  • 1 връзка бланширани аспержи
  • 2 разбити яйца
  • ¼ чаша кисело мляко
  • 200 грама извара
  • ¼ чаша настърган пармезан
  • 1 стрък нарязан пресен лук
  • щипка сол
  • прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете двата вида брашно, осолете, сложете кубчетата масло и ги напъхайте в тестото, накрая добавете вода и омесете добре. Когато се оформи тестен апитка, оставете я да престои в хладилник за половин час.

2. Обелете и почистете долните части на аспержите, попарете ги във вода за около 5 минути.

3. Смесете яйцата, киселото мляко, изварата, пармезана, пресния лук, солта и пипера.

4. Разстелете тестото по повърхността на голям а тава за печене, така че краищата на тестото леко да се огъват по ръбовете на тавата. Изсипете половината яйчна смес, отгоре наредете аспержите и после ги залейте с остатъка от яйцата с извара.

5. Печете в предварително загрята фурна с температура 180 градуса около 35 минути докато тестото покафевее до златисто.

6. Поднесете със салата.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта