Слепени бисквити с какао и масло
Слепени шоколадови бисквити с портокалови корички.
Бон Апети
Излъчен на 22.02.2018
Пясъчни бисквити с какао и масло правят Лора и Стоян, като предлагат да се изглезим с тях за следобедна закуска или да викнем приятели на кафе. Сладкишчетата са познати под името какаово сабле. Сабле е пясък на френски, което обяснява ронливата текстура на бисквитите. А тях можете да слепите с портокалово сладко, друг любим мармалад или течен шоколад. Бял ще даде добър конраст.
В купа се смесват сухите съставки - брашно, какао на прах, портокалови корички и щипка сол. В друг съд масло на стайна температура се разбива с яйчен жълтък и пудра захар. После към него се добавят сухите съставки и се оформя мазна топка тесто. Тя се прави на руло, овалва се в кристална захар, увива се в стреч фолио и се прибира в хладилник за 1 час. После се нарзва на кръгчета с дебелина около 1 см. и се пече на 180 градуса за 10-12 минути.
Не пипайте топлите сладки, защото ще се разпаднат. След като се охладят, се слепват с продукт по желание и са готови да направят елегантна компания на чаша чай или кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ