Регистрация

Слепени бисквити с какао и масло



Слепени бисквити с какао и масло
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1672

Слепени шоколадови бисквити с портокалови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.02.2018

Пясъчни бисквити с какао и масло правят Лора и Стоян, като предлагат да се изглезим с тях за следобедна закуска или да викнем приятели на кафе. Сладкишчетата са познати под името какаово сабле. Сабле е пясък на френски, което обяснява ронливата текстура на бисквитите. А тях можете да слепите с портокалово сладко, друг любим мармалад или течен шоколад. Бял ще даде добър конраст.

В купа се смесват сухите съставки - брашно, какао на прах, портокалови корички и щипка сол. В друг съд масло на стайна температура се разбива с яйчен жълтък и пудра захар. После към него се добавят сухите съставки и се оформя мазна топка тесто. Тя се прави на руло, овалва се в кристална захар, увива се в стреч фолио и се прибира в хладилник за 1 час. После се нарзва на кръгчета с дебелина около 1 см. и се пече на 180 градуса за 10-12 минути.

Не пипайте топлите сладки, защото ще се разпаднат. След като се охладят, се слепват с продукт по желание и са готови да направят елегантна компания на чаша чай или кафе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта