Регистрация

Сладоледен пай с кондензирано мляко

Сладоледен пай с кондензирано мляко
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1714

Млечен крем в коричка от шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г шоколад (можете да заложите на 100 г тъмен и 50 г млечен)
  • 3 с.л. течна животинска сметана или 20 г масло
  • 2 ч.ч. сок от компот
  • 10 г (1 пакет) желатин
  • 1 малка консерва кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Залейте желатина с 1 ч.ч. хладен сок от компот по желание и оставете настрани да набъбне.

2. В касерола пресипете набъбналия желатин и долейте втората чаша компот. Загрейте почти до кипване.

3. Охладете, но преди желатинът да започне да се сгъстява, добавете кондензираното мляко. Разбъркайте хубаво и пресипете в тава с регулиращо се дъно, застлана с хартия за печене или добре намазнена. Приберете в хладилника за 4-6 часа.

4. Извадете сладкиша от хладилника и внимателно от тавата. Прехвърлете в поднос.

5. Разтопете шоколада с маслото или сметаната и залейте върха и стените на сладкиша, като си запазите 1/4 от шоколадовия крем. Приберете отново в хладилник за 2 часа.

6. Размекнете отново шоколадовата смес. Обърнете внимателно сладкиша и залейте и останалата част с шоколад.

7. Съхранявайте в хладилник до момента на поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта