Сладоледен пай с кондензирано мляко
Млечен крем в коричка от шоколад.
Необходими продукти:
- 150 г шоколад (можете да заложите на 100 г тъмен и 50 г млечен)
- 3 с.л. течна животинска сметана или 20 г масло
- 2 ч.ч. сок от компот
- 10 г (1 пакет) желатин
- 1 малка консерва кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Залейте желатина с 1 ч.ч. хладен сок от компот по желание и оставете настрани да набъбне.
2. В касерола пресипете набъбналия желатин и долейте втората чаша компот. Загрейте почти до кипване.
3. Охладете, но преди желатинът да започне да се сгъстява, добавете кондензираното мляко. Разбъркайте хубаво и пресипете в тава с регулиращо се дъно, застлана с хартия за печене или добре намазнена. Приберете в хладилника за 4-6 часа.
4. Извадете сладкиша от хладилника и внимателно от тавата. Прехвърлете в поднос.
5. Разтопете шоколада с маслото или сметаната и залейте върха и стените на сладкиша, като си запазите 1/4 от шоколадовия крем. Приберете отново в хладилник за 2 часа.
6. Размекнете отново шоколадовата смес. Обърнете внимателно сладкиша и залейте и останалата част с шоколад.
7. Съхранявайте в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ