Сладникави филипински спагети
Спагети с кренвирши и телешка кайма.
Необходими продукти:
- 1 кг спагети, сварени според инструкциите (изплакнете готовите спагети с хладка вода и ги оставете да се отцедят)
- 1 ч.ч. смлян лук
- 1 глава чесън, смлян
- 750 г телешка кайма
- 750 г кренвирши, нарязани диагонално на хапки
- ¼ ч.ч. захар
- 750 г обикновен сос за спагети
- 1 малка бутилка бананов кетчуп (може и доматен кетчуп, но използвайте само около ¾ чаша)
- ½ ч.ч. телешки бульон (може и просто вода)
- сол и черен пипер на вкус
- бързо разтапящ се кашкавал за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Запържете чесъна и лука.
2. Добавете телешката кайма и я запържете до златисто. Овкусете със сол и черен пипер.
3. Прибавете соса, кетчупа, захарта и бульона. Разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън няколко минути докато сосът добие ярко червен цвят и се посгъсти.
4. Добавете парчетата кренвирш и ги оставете да поврат 3 минути (разбъркайте добре, за да се позатоплят всички парчета).
5. Сосът е готов. Разпределете го върху сварените спагети и настържете много кашкавал най-отгоре!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ