Сладко-кисело свинско с чушки и ананас
Свинско по китайски в сладко-кисел сос с пикантна нотка.
Свинско в сладко-кисел сос по китайски - рецепта, която българинът харесва въпреки нетрадиционната комбинация от вкусове. Но не е необходимо винаги да прибягвате до китайския ресторант, за да се изглезите с месо по китайски, каквото се тачи навред по света. Можете да го направите у дома си, а как точно - показват в канала Всегда Вкусно.
Свинските мръвки се нарязват на хапки, посоляват се, поръсват се с 1 ч.л. царевично нишесте и върху тях се чуква яйце. Всичко това се разбърква заедно. Панирането е лесно и бързо. В купа се смесват бяло брашно и царевично нишесте и месата се изсипват вътре. Бъркат се до пълно овалване. Така не се губи време в индивидуално внимание за всяка хапка. Следва да се изпържат в голямо количество добре сгорещена мазнина за 3-5 минути.
В голям тиган се добавя намачкан чесън, нарязани на правоъгълници зелена и червен чушка и се запържват в малко олио. Поръсват се с кафява захар, заливат се с оцет и началото на сладко-киселия сос е поставено. Следва ананас на кубчета от консерва, подправки, кетчуп и завръщане на свинските хапки. А след няколко минути бъркане и готвене, ястието е готово. Поръсвате със семена бял сусам, за да придадат автентичната визия и поднасяте. Точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ