Регистрация

Сладки с плънка от ябълки

Сладки с плънка от ябълки
Средно   |   Порции 10-15 броя   |   Видяна: 1564

Вързопчета от маслено тесто с ябълков пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 г брашно
  • 150 г масло
  • 200 г извара
  • щипка сол

За плънката:

  • 450 г ябълки
  • 10 г масло
  • 4 с.л. захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/3 ч.л. канела на прах
  • пудра захар за поръсване (можете да я смесите с ванилова захар на прах)

Начин на приготвяне:

1. Изварата минете през цедка или тензух или намачкайте на фино с вилица. Добавете в нея разтопеното масло, щипка сол и брашното. Замесете твърдо маслено тесто, увийте го в стреч фолио и приберете в хладилника.

2. Ябълките обелете, почистете от сърцевината и нарежете на малки кубчета. Полейте с лимоновия сок и разбъркайте.

3. Маслото разтопете на слаб огън със захарта в касерола и щом започне да се образува карамел, добавете и ябълките. Разбърквайте докато се получи мармалад. Подправете с канелата, още малко захар по желание и махнете от огъня.

4. Тестото разделете на топки, а тях оформете на квадрати с дебелина около 0,5 см. и страна около 8 см. В средата на всеки квадрат слагайте от плънката, а след това събирайте диагоналите към центъра. Вижте снимката, за да се ориентирате как се получава.

5. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и гответе на 180 градуса до позлатяване. Отнема между 20 и 30 минути, но щом видите, че цветът започва да се променя, веднага трябва да извадите, за да не изгорят.

6. Охладените сладки поръсете с пудра захар или микс от пудра захар и ванилова захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта