Сладки с ванилия и кокос
Вкусни сладки с глазура от белтък.
Необходими продукти:
- 5 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. масло, на стайна температура
- 1 ч.ч. мас с аромат на масло
- 12 жълтъка
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. кафява захар
- 2 ч.л. сода за хляб
- 2 ч.л. винен камък (калиев тартарат)
- 2 ч.л. ванилия
- 1/2 ч.ч. подсладен настърган кокосов орех
- кората на 2 лимона
- кората на 2 портокала
Глазура:
- 1 ч.ч. пудра захар
- 1/2 ч.л. лимонов екстракт
- 1/2 ч.л. портокалов екстракт
- 1 белтък
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото, маста и захарта с миксер.
2. Прибавете яйцата постепенно и ванилията след тях. Разбъркайте добре.
3. Пресейте брашното със содата за хляб, винената киселина и лимоновите и портокаловите корички. Внимателно и при непрестанно бъркане прибавете сухите съставки към мокрите.
4. Прибавете кокоса и разбъркайте.
5. Отделете от тестото топчета с големината на 1 ½ с.л., оформете ги добре, наредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене, на разстояние около 2 см. едно от друго и ги сплескайте леко с пръст. Изпечете ги в предварително загрята на 180 С фурна за около 8-10 минути или докато ръбовете се зачервят.
6. Докато сладките изстиват, разбийте белтъка с миксер на пухкава пяна.
7. Прибавете постепенно пудрата захар и продължете да разбивате до получаването на гъста, гладка и лъскава течност.
8. Оставете сладките да изстинат напълно и след това ги намажете с глазурата. Изчакайте докато глазурата се втвърди или ги сложете в хладилника за една нощ.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ