Регистрация

Сладки Сара Бернар

Сладки Сара Бернар
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4143

Ореховки и черен шоколад се комбинират в изтънчен френски вкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • черен шоколад (70%)
  • 2 с л сметана
  • обикновени ореховки
  • глазирани виолетови листенца за украса

За ореховките:

  • 1½ чаша захар
  • 7/8 чаша бадемово брашно
  • ½ чаша белтъци
  • 1/4 чаша вода

Начин на приготвяне:

За ореховките:

1. Разбийте белтъците и захарта. Внимателно добавете бадемовото брашно и сипете вода. Печете докато покафенее.

За сладките:

1. Загрейте 2 с л сметана докато заври и отстранете от огъня. Прибавете 200 г парченца шоколад, докато бъркате внимателно. Бъркайте докато се смеси добре и оставете да се охлади напълно (цяла нощ в хладилника е най-добре).

2. Сложете ореховките върху тавичка за печене и разтопете 150 г тъмен шоколад в съд на пара. Можете и сами да си направите ореховки, но можете да си вземете и готови от магазина.

3. Размажете с нож или сладкарски пош шоколадовия ганаш върху всяка ореховка или, така че да оформите цилиндър. Охладете и покрийте с разтопен шоколад.

4. Посипете виолетовите листенца преди шоколадовата глазура да се втвърди. Ако е много твърда, оставете навън до желаната от вас твърдост.

5. Поднесете направо от хладилника с кафе.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта