Сладкиш с ябълка и карамел
Вкусен и лесен сладкиш с ябълка и карамел.
Необходими продукти:
- 1/2 пакет готови кори
- 2-3 ябълки по избор
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 2 с.л. вода
- 7+1 с.л. масло
- 1 с.л. ром
- 1/4 ч.ч. орехи, натрошени
- щипка сол
- 1 жълтък
- 1 с.л. мляко
- ягоди
- ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС 5 мин. преди печенето. Нарежете ябълката на тънки полумесеци.
2. Сложете захарта и водата в тенджерка и изчакайте захарта да се разтопи. Добавете 1 с.л. масло и рома.
3. Добавете ябълката и гответе до сгъстяване на соса.
4. Намажете половината лист от готовите кори с останалото разтопено масло и го сгънете наполовина.
6. Сложете 1 резен ябълка върху кората и прегънете, така че да се получи пакет. Слепете краищата с разтопено масло, докато изразходвате всички кори.
7. Намажете с жълтък, разбит с мляко.
8. Печете 7-10 мин. на 180ºС.
9. Оставете да се охлади и поднесете с ягоди и ванилов сладолед. По желание украсете с шоколадов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ