Регистрация

Сладка тиквена каша с царевично брашно

Сладка тиквена каша с царевично брашно
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1600

Царевична каша с тиква и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг тиква
  • 120 г царевично нишесте (по-добре нишесте или по-едро брашно от типа за качамак, отколкото по-фино смляно)
  • 250 мл течна животинска сметана
  • 100 г масло
  • 6 с.л. олио
  • 100 г захар
  • 1/3 ч.л. джинджфил
  • мед и канела по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете тиквата и я нарежете на малки хапки. Сгорещете олиото в касерола и запържете в него парченцата тиква. След това добавете маслото и половината от сметаната. Налейте 100 мл вода и оставете да се готви на слаб огън под капак докато се развари.

2. В съотношение 3:1 в полза на водата кипнете царевичния грис във вода. След като абсорбира течността, махнете от огъня.

3. Изсипете царевичния грис при тиквата, налейте останалата сметана, добавете захарта и подправки на вкус (джинджифил и канела) и гответе докато ястието се превърне в гъста каша.

4. Махнете от огъня и по желание подправете със студено масло, натрошено сирене, мед или хапнете директно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта