Сладка тиквена каша с царевично брашно
Царевична каша с тиква и сметана.
Необходими продукти:
- 1 кг тиква
- 120 г царевично нишесте (по-добре нишесте или по-едро брашно от типа за качамак, отколкото по-фино смляно)
- 250 мл течна животинска сметана
- 100 г масло
- 6 с.л. олио
- 100 г захар
- 1/3 ч.л. джинджфил
- мед и канела по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете тиквата и я нарежете на малки хапки. Сгорещете олиото в касерола и запържете в него парченцата тиква. След това добавете маслото и половината от сметаната. Налейте 100 мл вода и оставете да се готви на слаб огън под капак докато се развари.
2. В съотношение 3:1 в полза на водата кипнете царевичния грис във вода. След като абсорбира течността, махнете от огъня.
3. Изсипете царевичния грис при тиквата, налейте останалата сметана, добавете захарта и подправки на вкус (джинджифил и канела) и гответе докато ястието се превърне в гъста каша.
4. Махнете от огъня и по желание подправете със студено масло, натрошено сирене, мед или хапнете директно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ