Регистрация

Скроб - молдовски омлет със сирене и мляко

Скроб - молдовски омлет със сирене и мляко
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1536

Най-простият омлет - бъркани яйца със сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 6 яйца
  • 180 мл мляко
  • сол и пипер на вкус (преценете солеността на сиренето, с което ще готвите)
  • лют пипер на вкус
  • 100-150 г бяло сирене
  • листата на 2-3 стръка копър и/или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Яйцата разбийте в купичка, налейте млякото и разбъркайте.

2. Сгорещете олиото хубаво на слаб огън в тиган 24-26 см., който си има капак.

3. Изсипете намачкания чесън и пържете 2 минути докато стане лек златист.

4. Изсипете яйчената смес, поръсете със сол, черен и лют пипер на вкус и оставете да се готви 3 минути на слаб към умерен огън.

5. През това време натрошете сиренето в отделен съд на едри късчета и ги напускайте върху омлета. Яйцата в горната страна трябва да са още сурови.

6. Сложете капак и гответе 4 минути на същата температура. След това вижте дали омлетът е достигнал желаната готовност.

7. Преди да махнете от огъня поръсете с пресни листа копър или магданоз или сложете и от двете.

8. Внимателно прехвърлете в чиния със сиренето и билките нагоре и поднесете докато ястието е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта