Скариди с орзо и спанак
Морски дарове с паста орзо.
Необходими продукти:
- 2 с.л. вода
- 125 г (една малка бучка) масло
- лимонова кора
- клонка мащерка
- 1 ч.л. лимонова кора
- 220 г (приблизително) почистени скариди - 18 броя
- 2 скилидки чесън
- 1 глава шалот или червен лук
- 1 ч.ч. паста орзо (или друг вид дребна паста по желание)
- 400 мл пилешки бульон
- сол и пипер на вкус
- 125 г листа бейби спанак
Начин на приготвяне:
1. В тиган на слаб огън изсипете водата и щом се затопли без да кипва, прибавяйте в нея части от маслото докато цялото се разтопи. Не трябва да кипи или цвърчи, а да бъде спокойно.
2. Когато цялото масло е разтопено, добавете лимоновата кора и мащерката, разбъркайте и наредете в тигана скаридите. Гответе двустранно докато порозовеят.
3. Извадете скаридите в отделен съд, леко увеличете огъня и добавете в него намачкания чесън и наситнения лук. Оставете да се готвят една минута и след това добавете пастата БЕЗ ДА Я МИЕТЕ.
4. Гответе докато пастата абсорбира маслото. Добавете бульона и гответе докато орзото се развари.
5. Добавете измития спанак и гответе още 2 минути, като периодично разбърквате. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня.
6. Разделете пастата в индивидуални купички и след това отгоре подредете скаридите. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ