Регистрация

Сиропиран кекс с масло и какао

Сиропиран кекс с масло и какао
Лесно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 4447

Сладкиш Ненаситната монахиня със захарен сироп от масло и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • 6 яйца
  • 200 г захар
  • 6 с.л. олио + за намазняване на тавата
  • 2 ч.л. бакпулвер

За сиропа:

  • 400 мл вода
  • 125 г масло
  • 3 с.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта докато захарта се разтвори напълно.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте постепенно в яйчената смес.

3. Накрая добавете олиото и разбъркайте до пълно хомогенизиране.

4. Намаслете тава с високи бордове или формичка за кекс и изсипете вътре сместа.

5. Печете на 175 градуса за 35 минути.

6. Пригответе сиропа като кипнете водата и разтворите в нея какаото, захарта и маслото. Оставете да ври 5-7 минути при непрестанно бъркане.

7. Оставете кекса в тавата, в която е печен. Няма смисъл да го премествате, затова ако ще го сервирате на гости, просто си изберете по-представителна тава. Щом се охлади, го надупчете и сиропирайте със захарния сос. Оставете да престои минимум половин час.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта