Свинско с паприка и кускус
Свински пържоли с кускус и лимон.
Необходими продукти:
- 2 тънки свински пържоли
- сока и сърцевината на половин лимон
- 1 чаена лъжичка с връх паприка
- 100 г печени чушки в мазнина
- 300 г кускус
- 350 мл пилешки бульон
- пресен или сух магданоз
- пресен или сух босилек
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте свинските пържоли в смес от лимонов сок, вътрешността на лимона, паприка и лъжица от мазнината на печените чушки.
2. Сложете пържолите за няколко минути от всяка страна. Ако ви остане от маринатата, изсипете я с лъжица върху пържолите докато ги обръщате.
3. През това време нарежете печените чушки и ги сложете в купа заедно с кус-куса.
4. Изсипете бульона, покрийте с чиния и оставете така около 5 минути.
5. Разбъркайте го с вилица и добавете подправките.
6. Сервирайте в купа заедно с пържолите!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ