Свинско с картофи в тенджера
Яхния от картофи със свинско, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 800 г свинско
- 3 с.л. олио
- 200 г моркови
- 3 глави лук
- 1,5 кг картофи
- 50 г масло
- 300 мл вода
- 1 с.л. универсална подправка
- 1 ч.л. сладък пипер
- 1 ч.л. сушен или 1 с.л. наситнен пресен или замразен копър
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 дафинов лист
- 4 скилидки чесън
- сол на вкус, ако има нужда от добавяне допълнително (универсалната подправка съдържа сол)
- копър и пресен лук - количество по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета, моркова рендосайте, а свинското нарежете на хапки.
2. Сгорещете олиото в тенджера на умерен към силен огън, изсипете месото и гответе и бъркайте докато се запечати от всички страни - няколко минути са достатъчни да побелее.
3. Добавете лука, намалете огъня на умерен и гответе още 3 минути при постоянно бъркане. Добавете моркова, намалете огъня на умерен към слаб, размешайте и оставете ястието.
4. Белете и режете картофите на хапки като периодично мешате ястието. Изсипете картофите вътре, добавете бучката масло, залейте с водата и изчакайте да кипне. Захлупете с капак и оставете да се готви 30 минути.
5. Добавете универсланата подправка, двата вида пипер, копъра, намачкания чесън и разбъркайте. Пуснете дафиновия лист и захлупете отново. Оставете за още 12-15 минути.
6. Добавете сол при необходимост, извадете дафиновия лист и поръсетте с наситнени копър и пресен лук. Разбъркайте и махнете от огъня. Оставете под капак 5 минути и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ