Свинско с гроздов сок
Печено свинско със сок от грозде.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско филе
- 6 супени лъжици зехтин
- 250 мл гроздов сок
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Навийте свинското филе и го завържете с кухненски конец. Намажете го със зехтин.
2. Останалият зехтин сложете в дълбока тава, сложете свинското и го печете на висока температура, обръщайки го периодично, докато покафенее.
3. Добавете гроздовия сок, намалете температурата, покрийте тавата и го оставете да къкри за около 1-1,5 часа, докато сокът се сгъсти.
4. Подправете със сол и пипер.
5. Извадете месото от тигана, развържете и нарежете на тънки ивици.
6. Когато сервирате поливайте месото с остатъка от гроздовия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ