Свинско със сос от сливи
Средно | Порции 3
| Видяна: 2629
Месо с плодове и ендивия.
Необходими продукти:
- 9 тънки филийки свинско месо
- 3 листа ендивия (по желание), нарязани на 3
- 5 консервирани сливи без костилките, фино нарязани
- 1/2 с.л. захар
- 1/2 с.л. китайско вино за готвене
- 1/2 с.л. царевично брашно
- 1 ч.л. сол
- 3 резена джинджифил
- 200 мл вода
- 1 ч.л. светъл соев сос (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Смесете свинското със светлия соев сос и царевичното брашно.
2. Кипнете вода и добавете солта и виното.
3. Сварете свинското много набързо.
4. Потопете бланшираното месо в тенджера със студена вода.
5. Отцедете и заделете.
6. Смесете 2 с.л. от бульона, в който сте сварили свинското и смесете със захарта и сливите.
7. Поднесете месото с ендивия и сос от сливи.
*Ако сливите са кисели, добавете още захар на вкус.
Най-важните съставки
вода, джинджифил, ендивия, захар, оризово вино мирин, светъл соев сос, Свинско, сливи, сол, царевично брашно
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ