Регистрация

Печена скумрия на фурна като на грил

Печена скумрия на фурна като на грил
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2359

Печено филе от скумрия със соев сос, лимонов сок и подправки. Получава се като изпечена риба на барбекю. Можете да поднесете с лимонов сок с копър и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скумрия
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. соев сос
  • сол и пипер на вкус
  • сухи билки по избор - риган, мащерка, босилек

За соса (по желание):

  • 1 лимон
  • връзка копър
  • 1 скилидка чесън по желание

Начин на приготвяне:

1. Скумрията разполовете на две филета като махнете главата, опашката и перките. Можете да оставите костите от филето, защото са едри и лесно ще се почистят при хапване.

2. Обтройте двустранно филетата със сол, пипер, билка по избор и сложете в съдинка. Залейте със соевия сос и лимоновия сок. Оставете да се маринова за 10-тина минути.

3. Прехвърлете филетата с кожата надолу в тава, застлана с алуминиево фолио или хартия за печене.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

5. Докато рибата се готви по желание можете да направите сос като смесите сока на един лимон с наситнените листа на връзка копър. Ако не ви притеснява, добавете и намачкана скилидка чесън. Посолете. Можете да сервирате рибата директно украсена с листа копър и с резен лимон встрани.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта