Свинско със зеле и доматен сос
Зеле със свински хапки, лук, моркови и доматен сос.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 500 г свинско месо за готвене
- 150 г лук - 1-2 глави
- 150 г моркови
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сладък пипер
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 250 мл вода
- 700 г зеле
- копър за поднасяне
Начин на пеиготвяне:
1. Месото нарежете на хапки. Сипете 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие, сгорещете на умерен към силен огън и изсипете месцата. Гответе като обръщате 5-6 минути докато се запечатат от всички страни. Извадете в отделен съд.
2. Сипете в тигана от месото още 1 с.л. олио, добавете наситнения лук и гответе 2 минути. Прибавете нарязаните на лентички моркови, залейе с още 1 с.л. олио и бъркайте и гответе 4 минути.
3. Овкусете със солта, захарта, червения и черния пипер, добаете намачкания чесън и доматения концентрат и размешайте добре. Върнете месцата в тигана.
4. Сипете водата и сложете капак. Намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви 10 минути.
5. През това време нарежете на тънки лентички зелето. След като изтекат 10-те минути, го прибавете и разбърквайте няколко минути докато се смеси с останалите компоненти на ястието.
6. Сложете отново капака и гответе още 15-20 минути на същата температура. Опитайте и ако прецените, че е готово, можете да сервирате.
7. По желание украсете с клонка копър или наситнени копърови листа.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ