Регистрация

Свинско задушено с лук и картофи

Свинско задушено с лук и картофи
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1627

Свинско с картофи и лук в тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 1,5 кг свинско
  • 100 мл олио
  • 2 кг картофи
  • 1,5 с.л. сол
  • 2/3 с.л. черен пипер
  • подправка по желание (мащерка, риган, кимион, чубрица или друга по избор)
  • 200 мл вода
  • няколко стръка пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, свинското месо - на големи хапки и дори двойни хапки, а картофите обелете и разполовете.

2. Сгорещете олиото в тенджера с хубав капак. На много силен огън гответе свинското няколко минути - целта е да побелее от всички страни. Разбърквайте честичко.

3. Добавете картофите и гответе и бъркайте още няколко минути. След това прибавете лука и избраните от вас подправки. Разбъркайте и захлупете с капак за 5-6 минути.

4. Разбъркайте пак, налейте водата и сложете капака. Оставете да се готви още 30-тина минути или до разваряване на картофите.

5. Поднесете в блюдо с картофите, подредетени по борда на чинията и свинското с лук в средата. Преди сервиране поръсете с нарязан косо пресен лук. Внимавайте да не изстине гозбата, защото губи уникалния си вкус.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта