Регистрация

Свинско задушено с доматен сос

Свинско задушено с доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 11059

Свински мръвки в бульон от домати с аромат на босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 1 буркан домати от консерва ( или около 1 кг. смлени домати)
  • ½ кафена чаша олио
  • 2 с.л. брашно
  • 2-3 скилитки чесън
  • сол и черен пипер
  • 1 с. л. вегета (1 бульон на кубче или друг вид суха универсална подправка по избор)
  • босилек

Начин на приготвяне:

Запържвате в тенджерата нарязаното на малки парчета месо в олиото докато придобие златист цвят. Прибавяте около 1 литър вода и го оставяте на слаб огън да ври, докато месото почти се свари (ако е необходимо може да добавите още вода). Добавяте смлените домати, чесъна - нарязан на парчета, вегета (бульон, универсална подправка), сол и черен пипер на вкус (внимавайте със солта – вегетата е солена, а понякога и консервите с домати).

Оставяте яденето да къкри на слаб огън. Когато месото и доматите се сварят, прибавете брашното, разбитото в една чаена чаша студена вода (за да не става на бучки сместа се минава през цедка и се добавя при непрекъснато разбъркване). Оставяте да поври още ~10 мин. Накрая прибавяте босилека. Ястието може да се сервира с пържени картофи, пюре или ориз.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта