Регистрация

Свински хапки в червен сос с картофена гарнитура

Свински хапки в червен сос с картофена гарнитура
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1457

Свински гювеч с лук и богато картофено пюре с екстри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 500 г свинско филе
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 сладка чушка
  • сол и черен пипер
  • 1/2 ч.л. риган
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 200 мл вода или бульон

За картофеното пюре:

  • 5 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 100 мл мляко
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. захар
  • консерва грах и листенца магданоз по желание (за да има и зелен компонент в чинията)

Начин на приговяне:

1. Свинското нарежете на големи хапки и поръсете със сол и пипер. Сгорещете олиото в тиган и запържете месцата за по 2 минути от страна. Добавете лука и гответе още 4 минути.

2. Добавете рендосания морков и нарязаната на лентички чушка и гответе още 4 минути.

3. Добавете подправки, доматеното пюре и сметана. Гответе две минути като разбърквате. После налейте вода или бульон, захлупете с капак, намалете огъня и оставете да къкри 15 минути.

4. Сварете картофите за пюрето и докато са още топли, ги намачкайте с преса с маслото на пюре. Добавете топлото мляко и разбъркайте.

5. Лука запържете в две с.л. олио и добавете моркова. Овкусете със сол, поръсете със захарта и гответе още няколко минути. След това добавете към вече готовото пюре и разбъркайте.

6. Сервирайте месото и пюрето в една чиния и добавете грах по желание. Можете да поръсите с листенца пресен магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта