Свински пържоли с майонеза, лук и домат
Печено свинско с кашкавал и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 8 тънки неголеми свински пържолки без кост - около 900-1000 г общо
- 2 глави лук
- 3 домата
- сол и пипер
- 200 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
- 8 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Намажете дъното на голяма тава с растителна мазнина. Пържолите обтрийте със сол и пипер и подредете в тавата без да се застъпват.
2. Намажете пържолите отгоре със съвсем малко майонеза - сипете около 1,5 с.л. майонеза в купичка и използвайте четка за готвене.
3. Нарежете лука на колелца и подредете върху месата. След това и доматите нарежете на кръгчета и подредете отгоре.
4. Намажете доматите с останалата майонеза. Тук по-лесно ще е да използвате обратната страна на лъжица след като покапете резените домат с майонеза.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
6. Ренодсайте кашкавала. Извадете тавата, сипете 50-80 мл вода на дъното, за да не прегаря свинското, а върху доматите разпределете настъргания кашкавал. Върнете в печката за още 15 минути.
7. Поднесете с гранитура по желание и украса от листа магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ