Свински пържоли с бира по баварски
Свински котлет с гъби, пресен лук и бирен сос.
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. масло
- връзка нарязан зелен лук
- 2 скилидки чесън
- 200 г гъби
- 1/2 ч.л. мащерка
- 200 мл бира със стайна температура
- връзка нарязан магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Овъргаляйте пържолите в брашното, сгорещете маслото в тиган и печете пържолите в него докато хванат кафява коричка. Не забравяйте да ги обърнете и да изпечете и от другата страна. Извадете в чиния.
2. Не махайте тигана от огъня - сега идва ред на пресния лук, гъбите, чесъна и мащерката. Оставете ги да къкрят няколко минути до омекването ма лука.
3. Върнете пържолите в тигана, полейте с бирата и оставете под капак да къкри на умерен огън десетина минути. След това овкусете със сол, пипер и мащерка и размешайте финално.
4. Когато всичко е готово разпределете месото с част от соса в отделни чинии и поръсете с пресен магданоз. Сервирайте с гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ