Свински пържоли по филипински
Как се получава толкова хрупкаво и крехко свинско...
Необходими продукти:
- 500 г свински пържоли
- 2 ч. ч. галета Панко
- 1 яйце
- 1 ч. ч. брашно
- 5 скилидки чесън
- 2 клонки зрели чери доматчета
- 1 голяма глава червен лук
- 1/3 ч. ч. соев сос
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Панирани пържоли:
1. Изчистете и подсушете свинските пържоли и ако искате, отстранете кокала, за да се сготвят по-бързо.
2. Сложете брашното, разбитото яйце и галетата в три отделни чинии.
3. Потопете свинските пържоли първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.
4. В средно голям тиган сипете зехтин, така че да се получи около 1 см. слой на дъното. Загрейте на средно силен котлон.
5. Изпържете свинските пържоли за 3 минути от всяка страна или докато галетата добие златист цвят и стане хрупкава (времето за готвене зависи от това колко дебели са пържолите). Оставете настрани и излейте част от олиото, оставяйки около 2 с. л. в тигана.
Зеленчуци:
1. Намачкайте и нарежете ситно скилидките чесън.
2. Нарежете ситно лука и доматите в купа и оставете настрани за 10-15 минути. (Най-добре е да го направите докато пържолите се готвят).
3. След като приключите готвенето на пържолите, отстранете излишната мазнина, включете отново на средно силен котлон и прибавете чесъна, лука и доматите. Разбъркайте, за да се смесят с мазнината и остържете дъното. Добавете към соса соевия сос и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
4. Намалете котлона, покрийте с похлупак и оставете зеленчуците да къкрят на слаб огън за 10 минути.
Сервиране:
1. Пържолите и зеленчуците можете да сервирате в отделни съдове, за да могат гостите ви да се насладят най-добре на хрупкавостта на пържолите и гладкия сос. Чудесен начин за сервиране - върху основа от бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ