Коледни свински пържоли с много подправки
Кървав стек алангле с лют нюанс.
Необходими продукти:
- 4 свински контрафилета по около 350 г всяко
- 50 г масло
- 8 скилидки чесън
- сос барбекю
- чили сос
- червен пипер
- черен пипер
- соев сос
- лют пипер
- риган
- мащерка
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. Смесете подправките и пасирания чесън със сосовете, като сложите количества според вкуса.
2. Начукайте пържолите с подправките и ги оставете една нощ в хладилник да се мариноват хубаво.
3. Сложете съвсем малко масло в тиган и го загрейте хубаво. Хвърлете пържолата отгоре и оставете докато коричката покафенее. Преди да обърнете, сложете още малко масло и тогава печете от другата страна.
4. Сервирайте със салата Снежанка, лютеница, картофено пюре или ориз, а защо не и с всичко заедно. Не забравяйте да сложите резен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ