Регистрация

Свински крачка с оцет

Свински крачка с оцет
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5569

Пържени свински крачета с вино и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински крачка
  • тъмен оризов оцет
  • китайско вино за готвене (може и с червено вино)
  • соев сос
  • парче джинджифил
  • няколко големи червени чилита
  • сос от стриди (по желание)
  • мед
  • сол и захар на вкус

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте крачката в смес от всички течни съставки за поне 1 час преди готвене.

2. Сгорещете уока на силен огън. Намалете котлона и сложете маринованите крачета да се изпържат до златисто. Не е нужно да добавяте олио, тъй като са достатъчно мазни.

3. Сложете останалите продукти, като медът трябва да се прибави накрая, за да не изгори.

4. Намалете огъня и добавете виното на няколко пъти, за да се изпари алкохолът.

5. Оставете да къкри до готовност и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта