Свински крачка с оцет
Средно | Порции 4
| Видяна: 5569
Пържени свински крачета с вино и мед.
Необходими продукти:
- 1 кг свински крачка
- тъмен оризов оцет
- китайско вино за готвене (може и с червено вино)
- соев сос
- парче джинджифил
- няколко големи червени чилита
- сос от стриди (по желание)
- мед
- сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте крачката в смес от всички течни съставки за поне 1 час преди готвене.
2. Сгорещете уока на силен огън. Намалете котлона и сложете маринованите крачета да се изпържат до златисто. Не е нужно да добавяте олио, тъй като са достатъчно мазни.
3. Сложете останалите продукти, като медът трябва да се прибави накрая, за да не изгори.
4. Намалете огъня и добавете виното на няколко пъти, за да се изпари алкохолът.
5. Оставете да къкри до готовност и поднесете.
Най-важните съставки
джинджифил, захар, Китайско вино , мед, оризов оцет, светъл соев сос, Свинско, сол, сос от стриди, тъмен соев сос, червено чили
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ