Свински джолан в плик с мед
Печен джолан с медена коричка и гарнитура.
Студеното време особено подтиква към хапването на мръвки, а една от най-мързеливите за приготвяне е джоланът. Освен че изисква дълъг престой във фурната и малко подправки, не му трябва нищо друго. А и без това е студено да се шляете навън - пуснете си един джолан и се забавлявайте у дома докато ястието се сготви. Вариант как да го направите в плик, но и с гарнитура - показва каналът Dazzle Spoon.
Докато месото се отпуска на стайна температура, се забърква сосът за намазване като се смесва мед със сол, универсална подправка и червен пипер. По желание можете да добавите и намачкан чесън. Следва да обтриете добре с тази смес джолана и да го вкарате в плик за готвене. Връзвате плика, поставяте в тава и оставяте за 2:30 часа на умерена фурна.
По желание можете да измиете ориз и да нарежете картофи или само едно от изброенито. Пликът се разкъсва, за да изтекат сосовете на джолана в тавата. Гарнитурата се поставя около месото, залива се с вода, поръсва се с подправки и се допича. Толкова е лесно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ