Свежа салата с риба тон и зелени маслини
Зелена салата с домати, краставици, риба, маслини и зехтин - вкусно, диетично и полезно предястие за мезе към бяло вино.
Необходими продукти:
- 150 г листа зелена салата, маруля или друг свеж листен зеленчук по желание
- 2-3 червени твърди домата
- 3 късоплодни краставички или 1 много голяма краставица без семки
- 150 г зелени маслини без костилка
- 200 г риба тон от консерва в собствен сос (отцедено тегло на филето)
- 3-4 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус (обикновено рибата и маслините са доста солени, така че опитайте преди да подправяте)
Начин на приготвяне:
1. Измийте листата салата и отцедете добре от водата.
2. Нарежете на не много малки лентички и прехвърлете в купа.
3. Масините наситнете - ако парченцата са по-едри, ще се натрапват прекалено силно на вкуса. Добавете в купата.
4. Доматите и краставиците измийте много добре. Нарежете на парчета без да белите. Нека са с големината на 1/2 обикновена хапка.
5. Отцедете хубаво рибата от собствения сос. Разделете на влакна с вилица и прибавете при останалите продукти.
6. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте, залейте със зехтин, размешайте отново и опитайте. При необходимост добавете още подправки или мазнина.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ