Сандвич с риба тон и артишок
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3573
Италиански сандвич с риба и подправки.
Необходими продукти:
- ½ ч.ч. сърцевина на артишок от консерва (без мазнина, обикновено в консервата има четири парчета), изцедена и нарязана на дребно
- ¼ ч.ч. зелен лук, нарязан на дребно
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 ч.л. зехтин
- ½ ч.л. италианска подправка (риган, розмарин, босилек, мащерка и майорана)
- 1/8 ч.л. черен пипер
- 1/8 ч.л. червен лют пипер кайен
- 180 г риба тон, накъсана на дребни парчета
- 2 питки за хамбургер, разделени на две
- 3 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително скарата.
2. Смесете първите осем съставки в средно голяма купа. Разпределете сместа по равно върху половинките от питките. Поръсете с пармезан.
3. Сложете сандвичите върху тава. Печете ги на 10-15 см. от източника на топлина, докато станат златистокафяви (около 5 мин.).
Най-важните съставки
артишок, босилек, зелен лук, зехтин, лимонов сок, мащерка, настърган пармезан, питка, риба тон, риган, розмарин, червен пипер кайен, черен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ