Регистрация

Сандвич с печено свинско и гуакамоле

Сандвич с печено свинско и гуакамоле
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4014

Пикантен сандвич с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За печеното свинско:

  • свински котлет или филе
  • 2 питки за сандвич
  • глава червен лук или шалот
  • чесън
  • зърнеста горчица
  • бяло вино
  • сок от лимон или лайм

За гуакамолето:

  • авокадо
  • чесън
  • глава червен лук или шалот
  • сушени на слънце домати
  • подправка за тако
  • чили на прах
  • сок от лимон или лайм

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино чесъна, лука и домата. Направете достатъчно както за гуакамолето, така и за маринатата на свинското.

На гуакамолето:

1. Обелете и изгребете с лъжица вътрешността на авокадото в купа и намачкайте.

2. Поръсете с подправка за тако на вкус.

3. Ако нямате такава подправка, заменете със смлян кимион, чили на прах, едро смлян пипер.

4. Смесете с чесъна, лука и доматите.

5. Опитайте и доовкусете, ако се налага.

6. Накрая прибавете лимонов сок (или от лайм) на вкус.

На свинското:

1. Можете да използвате както котлети, така и филе.

2. Мариновайте месото в смес от бяло вино, лимонов сок (или от лайм), горчица, чили на прах, лук и чесън.

3. Запечете свинското на гореща скара или в сгорещен тиган, като внимавате маринатата да не загори.

4. Ако използвате тиган, можете да направите лесен сос като добавите останалата марината или още бяло вино в тигана и остържете с лъжица залепналото по съда.

На сандвича:

1. Препечете 2 питки или ги стоплете в микровълновата фурна.

2. Намажете щедро с гуакамоле.

3. Прибавете нарязано свинско и поръсете със сос грейви отгоре.

4. Поднесете със зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта