Регистрация

Сандвич със салам, яйце и сирене

Сандвич със салам, яйце и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4645

Хамбургер с месо, зеленчуци и апетитни добавки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 продълговати питки за сандвичи
  • 4-6 резена салам (шунка, бекон, хамбурски, телешки, камчия или месо, с което разполагате)
  • 4 топени квадратни сирена (кашкавалчета) за сандвики
  • 2 големи листа маруля
  • 6 с.л. масло
  • 2 яйца
  • половин краставица – обелена и нарязана на полумесеци
  • 1 домат – обелен и нарязан на кръгчета
  • сосове по избор – майонеза, горчица, кетчуп, барбекю, чеснов сос, чили, тартар
  • подправки по избор – чубрица, кимион, мащерка, босилек, шарена сол, къри на прах

Начин на приготвяне:

1. Разрежете хлебчетата през средата по ширина, без да прекъсвате задните им крайща. Сгорещете 2 с.л. масло в тиган с незалепващо покритие и разтворете хлебчето върху маслото да се запържи отвътре. Щом започне да пуши, значи е готово. Сложете го както си е отворено в чиния. Повторете и с другото хлебче, като след изпичането го поставите в отделно блюдо, за да ви е по-лесно да маневрирате в последствие.

2. Намажете вътрешността на разтворените хлебчета със сосове по желание, след което поръсете и с подправки на вкус. Сложете по две кашкавалчета във всеки сандвич като се стараете да се разпределят само в долната част на питката.

3.  Запечете саламчетата на сгорещения тиган без мазнина, след което ги сложете още топли върху кашкавала за сандвичи. Така той ще се разтопи и ще стане още по-вкусен. Върху месцата наредете резени краставичка и кръгчета домати.

4. Сгорещете в тигана лъжица масло и изпечете двустранно яйцето в него. След това го сложете върху зеленчуците. Повторете и с второто яйце.

5. За финал покрийте със зелените листа и захлупете с капачето на сандвича. Става неустоимо вкусно, а ако спазвате тази последователност на редене, ще се радвате на страхотна комбинация от основни продукти и салати, в които е протекла правилна терморегулация от съчетанието на топло и студено. Пластовете са създадени с умисъл.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта