Сандвич със салам, яйце и сирене
Хамбургер с месо, зеленчуци и апетитни добавки.
Необходими продукти:
- 2 продълговати питки за сандвичи
- 4-6 резена салам (шунка, бекон, хамбурски, телешки, камчия или месо, с което разполагате)
- 4 топени квадратни сирена (кашкавалчета) за сандвики
- 2 големи листа маруля
- 6 с.л. масло
- 2 яйца
- половин краставица – обелена и нарязана на полумесеци
- 1 домат – обелен и нарязан на кръгчета
- сосове по избор – майонеза, горчица, кетчуп, барбекю, чеснов сос, чили, тартар
- подправки по избор – чубрица, кимион, мащерка, босилек, шарена сол, къри на прах
Начин на приготвяне:
1. Разрежете хлебчетата през средата по ширина, без да прекъсвате задните им крайща. Сгорещете 2 с.л. масло в тиган с незалепващо покритие и разтворете хлебчето върху маслото да се запържи отвътре. Щом започне да пуши, значи е готово. Сложете го както си е отворено в чиния. Повторете и с другото хлебче, като след изпичането го поставите в отделно блюдо, за да ви е по-лесно да маневрирате в последствие.
2. Намажете вътрешността на разтворените хлебчета със сосове по желание, след което поръсете и с подправки на вкус. Сложете по две кашкавалчета във всеки сандвич като се стараете да се разпределят само в долната част на питката.
3. Запечете саламчетата на сгорещения тиган без мазнина, след което ги сложете още топли върху кашкавала за сандвичи. Така той ще се разтопи и ще стане още по-вкусен. Върху месцата наредете резени краставичка и кръгчета домати.
4. Сгорещете в тигана лъжица масло и изпечете двустранно яйцето в него. След това го сложете върху зеленчуците. Повторете и с второто яйце.
5. За финал покрийте със зелените листа и захлупете с капачето на сандвича. Става неустоимо вкусно, а ако спазвате тази последователност на редене, ще се радвате на страхотна комбинация от основни продукти и салати, в които е протекла правилна терморегулация от съчетанието на топло и студено. Пластовете са създадени с умисъл.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ