Сандвич Бенедикт с шунка и яйце
Сандвич с поширано яйце, шунка и сос Холандез.
Яйцата Бенедикт са любима английска закуска, която задължително се поднася с хляб и сос Холандез на жълтъчно-маслена основа. Макар че хората от Острова рядко се сещат да си сервират и зеленчук към яйчената храна, няма да е зле да си поднесете някое прясно листенце айсберг или малко спанак, за да провокирате метаболизма си да усвои всички ценности на това ястие.
Каналът Tasty представя Яйца Бенедикт под формата на сандвич. Хитрата идея е да покриете дъното и стените на формички за мъфини със слайсове шунка или роле и след това да чукнете по едно яйце в своеобразните кошнички. Псле да запечете на 175-180 градуса за 8-10 минути. А през това време можете да си спретнете и сос Холандез като подгреете жълтъци с оцет на водна баня и ги смесите с разтопено масло. Когато сосът се сгъсти, се маха от огъня и се подправя сус сол, пипер и лимонов сок.
А начинът на поднасяне, предложен от авторите, е уникален - препечена основа от хляб, след това шунка с яйце и за финал заливка от сос. Как точно се прави - гледайте във видеото. А ако кликнете ТУК, ще видите точната рецепта на Tasty в преведен вариант и с описание на стъпките на готвене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ