Регистрация

Салата Фахита с пилешко

Салата Фахита с пилешко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1195

Зелена салата с пилешки гърди и задушени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г свежи листа (маруля, спанак или микс салати)
  • 300 г пилешки гърди
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 глава лук
  • сол и пипер на вкус
  • чили на прах и кимион на вкус
  • чесън на прах
  • 1 авокадо

За дресинга:

  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Чушките и лука нарежете на полумесеци. Сгорещете тиган с незалепващо пикритие, сложете в него парчето пилешки гърди, чушките и лука. Овкусете със сол и пипер, чили и чесън на прах и кимион. Гответе докато месото се изпече, но внимавайте да не го пресушите. Разбърквайте често зеленчуците така че да попият от отделената мазнина на мръвката.

2. Зелената салата измийте, отцедете от водата и подсушете. Нарежете на лентички и изсипете в купа.

3. Гърдите нарежете напречно на филенца, авокадото почистете от кората и костилката и нарежете на полумесеци.

4. Направете дресинга като обедините съставките за него и разбъркате.

5. Добавете към зеленината месото, задушените зеленчуци, авокадото и дресинга. Разбъркайте много добре и прехвърлете в порции.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта